9-годишен е най-младият член на Менса България. Иво Кирков вече е

...
9-годишен е най-младият член на Менса България. Иво Кирков вече е
Коментари Харесай

9-годишно българче е най-младият член на Менса у нас

9-годишен е най-младият член на " Менса " България. Иво Кирков към този момент е част от интернационалната организация на хората с висок коефициент на просветеност. Решил теста по своя самодейност.

Иво може да чете от 2-годишен, обича да взема решение задания по математика, само че също толкоз добре се оправя в ролята на актьор. Има снимани функции в сериали и реклами.

" Снимах се в една реклама за месни артикули и там режисьорът сподели на майка ми, че подхожда към мен като с огромен човек. Видял е, че съм по-умен и ни предложи да се запишем ", показа дребният Иво в ефира на Bulgaria On Air.

Той взема решение да тества интелигентността си в тестванията на Менса. Първо вкъщи.

" Бях намерил образцов тест, бях го решил. Той е за възрастни и бях изкарал доста висок резултат. Баща ми го видя и сподели, че е хубаво да се запиша ", добави той.

След като решил теста на " Менса ", Иво Кирков получава оптималния брой точки. 

" Тестът ми беше доста елементарен, единствено на последния се затрудних, само че по метода на изключване… ", споделя още Иво.

Така и с доза шанс той се подреди измежду най-умните в страната. Да преподаваш на дете като Иво е предизвикателство и ентусиазъм, признава неговият класен началник.

" Изненадва ме. Има доста хубави разсъждения. Аз му споделям дребен влъхва, децата му споделят " Професоре " и то в най-хубавия смисъл на думата. За него е доста присъща точността. Ако аз в миналото просто се разсея и половин минута, или една минута закъснея с урока, Иво идва и ми споделя: " Трябва да започваме часа ", разяснява доктор Илияна Ермолина.

Умен, артистичен и друг, Иво намира време и за игри.

" Обичам да карам колело и да чета ", признава той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР